Εγκαίνια σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου (CNG Greece)

Εγκαινιάστηκε ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου (CNG Greece) στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Μεγάλη επιτυχία και σημαντικές παρουσίες στην εκδήλωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο 20 Μαΐου 2017, τα εγκαίνια του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου (CNG Greece) στη Γ΄ ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας και πλήθος άλλων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων.

Η CNG Greece είναι μία υπηρεσία που δημιουργήθηκε από την Promethan, την πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της προμήθειας και μεταφοράς Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) στην ελληνική αγορά.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων οι εκπρόσωποι της Promethan έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην υπεραξία της CNG Greece, καθώς και στα οικονομικά, αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά οφέλη της χρήσης Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου.

Η Promethan κατασκεύασε και λειτουργεί δύο (2) σταθμούς συμπίεσης φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα και προγραμματίζει εντός του έτους να θέσει  σε λειτουργία και άλλους δύο, στην Αθήνα και την Κομοτηνή.

Το Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG), ορυκτό καύσιμο που προκύπτει από τη συμπίεση του φυσικού αερίου, μπορεί να αξιοποιηθεί για οικιακή, επαγγελματική και βιομηχανική χρήση. Το CNG έχει χαμηλό κόστος, είναι αξιόπιστο, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον.

Σε δήλωσή του σχετικά με τα εγκαίνια του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου (CNG Greece) στη Γ΄ ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σωκράτης Φάμελλος τόνισε τα εξής: «Τα σημερινά εγκαίνια πιστοποιούν την περαιτέρω δυναμική και ανάπτυξη του συμπιεσμένου φυσικού αερίου,  που κατά κοινή αποδοχή αποτελεί μία εναλλακτική πηγή ενέργειας με αναμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μία ακόμα θετική εξέλιξη,  που σε συνδυασμό με τη μείωση του φόρου κατανάλωσης και  την αύξηση του ανταγωνισμού θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών».

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας δήλωσε σχετικά: «Με δεδομένη τη σημαντική εξάπλωση της χρήσης του φυσικού αερίου σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας η στρατηγική συνεργασία με την Promethan και η αξιοποίηση των υπηρεσιών  CNG Greece διασφαλίζουν την αδιάκοπη και ασφαλή παροχή φυσικού αερίου, με προφανή οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι κκ. Σάββας Χιονίδης ,Δήμαρχος Κατερίνης, Ευθύμιος Φωτόπουλος, Δήμαρχος Δέλτα, Ιγνάντιος Καιτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Χρήστος Γκουτενούδης , Δήμαρχος Παιονίας, Γιάννης Καραγιάννης ,Δήμαρχος Λαγκαδά, εκπρόσωποι του Δήμου Χαλκηδόνας, Βενέτης Μπούρας, Πρόεδρος ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Federico Regola, Γενικός Διευθυντής ΕΠΑ Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας, Γιουτίκας Κωνσταντίνος, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μιχαήλ Γεράνης, Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ, Καράογλου Θεόδορος, Βουλευτής Ν.Δ Β Θεσσαλονίκης,  Κωνσταντίνος Ξιφαράς  πρώην  Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΣΦΑ, Κωσταντίνος Κιλτίδης πρώην Υφ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανδρέας Λυκουρέντζος, πρώην Υπ.Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.30 231 199 0552,

E-mail: contact@cnggreece.gr

www.cnggreece.gr